AYTUĞ ONUR, “UÜ İLE İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği, BALKANSİAD, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret etti.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, 2014-2016 dönemi proje hedefleri rektör Kamil Dilek’le paylaştı. Gerçekleştirmeyi planladıkları projeler için destek isteyen Aytuğ Onur, “Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de üniversiteyle ilişkilerimizi sürdürmeyi ve daha da geliştirmeyi istiyoruz. Bir yaz okulu projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Prof. Dr. Emin Balkan’ın sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Balkan ülkelerindeki lise öğrencilerini iki üç haftalık programla burada açılacak bir yaz okulu için davet etmeyi ve hem meslek seçimleri konusunda hem de Bursa’yı görüp burayı tercih etmeleri için bir proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Balkanlara yönelik girişimcilik yarışması yapmayı istiyoruz. Bu projemizde yönetim kurulu üyemiz Hakan Demirtaş sorumlu olarak görev alacak ayrıca projeye Türk Ekonomi Bankası da proje ortağımız olarak  destek veriyor. Projenin merkezinde Uludağ Üniversitesinin olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken özellikle Balkanlara yönelik gerçekleştirilmesi planlanan yaz okulu projesinin Uludağ üniversitesinin yabancı öğrenci sayısını artırmaya yönelik yaptığı stratejik plana uygun olduğunu vurgularken “Yabancı uyruklu öğrenci sayımızı biz bir yıl içinde yüzde 100 artırdık” dedi. Rektör Kamil Dilek ayrıca gerçekleştirilmesi planlanan diğer projeler içinde ilgili birimlerle ortak hareketin sağlanması için gerekli adımların atılacağını söyledi ve özellikle girişimcilik yarışmasına yönelik yalnızca öğrencilerin değil akademisyenlerinde katılımının sağlanabileceğini vurguladı.

Toplantı Hatıra fotoğrafı çekimiyle son bulurken Aytuğ Onur, Rektör Kamil Dilek’e BALKANSİAD flaması takdim etti.

AYTUĞ ONUR, “UÜ İLE İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”