BALKANLARDAKİ YATIRIM OLANAKLARI MASAYA YATIRILDI

Balkan Ticaret Fuarı’nın 2. gününde Marmara Belediyeler Birliği, BALKANTÜRKSİAD ve BUSİAD işbirliğiyle ‘Balkan Ülkelerinde Yatırım İmkanları’ adlı bir panel gerçekleştirildi.

Bursa- Moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu’nun üstlendiği panelde Belgrad Ticaret Odası Özelleştirme Yetkilisi Svetozar Krstic, Sıngırdı Belediye Başkanı, Ekrem Yavaş, UÜ İ.B.Ü Dekanı  Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Eximbank Pazarlama Müdürü Metin Çelik konuşmacı olarak Balkan ülkelerindeki yatırım imkanlarını masaya yatırdı. Eximbank yetkilisi Mahmut Zeki Aydoğdu da iş adamlarına uluslararası kredilerle ilgili bilgi verdi.

BİZ BİRBİRİMİZDEN KOPMAMALIYIZ

 

Panel öncesi BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Balkan Ticaret Fuarı’nın kararını bir yıl önce alındığını söyledi. Fuarda 98 firmanın ürünlerini sergilediğini dile getiren Onur, “Tüyap  fuar alanında 2 holde gerçekleştirdiğimiz fuarımız önümüzdeki sene daha da büyüyecek. Fuarımızda Balkan ülkelerinin de stantları bulunuyor. Gelecek yıl 12 Balkan ülkesi ve ticaret odalarını fuarımızda buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Akıllı Belediyecilik zirvesi ve Balkan Ticaret Fuarı’nın birbirine sinerji kattığını dile getiren Onur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin bir panelini gerçekleştiriyoruz. Balkanlarda Türk sermayesi için önemli yatırım fırsatları bulunuyor.  Bu fırsatları Bursa ve Türkiye iş dünyasıyla paylaşmayı istiyoruz. Biz yanı başımızdaki kardeş ülkelerimizle işbirliğini artırmadığımız zaman başka ülkelerin çok yol kat ettiğini görüyoruz” dedi.

BALKANLARDAKİ HEDEFLERİMİZ ADINA ÖNEMLİ ADIM ATILDI

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Çakır ise Bursa’yla Balkanlar arasındaki sosyal ve kültürel bağa dikkat çekti. Bursa’da faaliyet gösteren birçok firmanın Balkan kökenli vatandaşlarımıza emanet olduğunu söyleyen .. şöyle konuştu: “Balkan coğrafyasıyla daha iyi ilişkiler kurmak hedefimiz. Bugün burada gerçekleştirilen panelle bu hedefimiz için önemli bir adım atıldı. BUSİAD olarak bu adımları önemsiyoruz” dedi.

Öte yandan panel öncesi BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Çakır, BALKANTÜRKSİAD’a üye oldu. Çakır’a BALKANTÜRKSİAD rozetini, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur ve Balkan Türk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Yılmaz taktı. Panel, konuşmacılara plaket takdimi töreninin ardından sonra erdi. 

BALKANLARDAKİ YATIRIM OLANAKLARI MASAYA YATIRILDI