BALKANTÜRKSİAD, 13. EKONOMİ ZİRVESİ KAPSAMINDA SIRBİSTAN’A GİDİYOR…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 3-6 Ağustos tarihleri arasında Sırbistan'ın başkenti Belgrad’a ekonomik ve ticari işbirliği konularını ele almak ve ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hızlandırmak üzere çalışma gezisi düzenliyor.

BALKANTÜRKSİAD, Türkiye ile Balkanlar arasında kurduğu ekonomik köprüyü güçlendirmeye devam ediyor. Sadece Bursa ve ülke genelinde değil, Balkan ve Rumeli ülkelerinde gerçekleştirdiği ticari ziyaretler ve ekonomi zirveleriyle farkını ortaya koyan BALKANTÜRKSİAD, bu ziyaretlere bir yenisini daha ekliyor. Balkan coğrafyası ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlama adına çeşitli projeler üreten BALKANTÜRKSİAD’ın son durağı Sırbistan’ın başkenti Belgrad olacak.

3-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek 13. Ekonomi Zirvesi’ne Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinden oluşan geniş bir heyetle Belgrad’a adeta çıkarma yapacak olan BALKANTÜRKSİAD, program kapsamında ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi kapsamında Sırbistan hükümet temsilcileri, Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Büyükelçiliği ve Ticaret Ataşeliği temaslarının yanı sıra ikili iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri de gerçekleştirecek.

‘BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ’ İÇİN GİRİŞİMLER HIZLANIYOR

Düzenlenecek ziyaret öncesi değerlendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan şunları söyledi: “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleri ve yurt dışı ziyaretlerimiz ile Balkanlarla sosyal ve kültürel bağın yanında ekonomik yakınlığın kurulması için de önemli adımlar attık. Ülkemizin hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşması konusunda bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe Balkanları da ortak edebilmek, iş adamlarımıza yeni ihracat kapıları açabilmek ve Balkan coğrafyasını da hareketlendirmek amacıyla hayata geçirmeye çalıştığımız ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için girişimlerimizi hızlandırıyoruz. Bu kapsamda daha önce yaptığımız Ankara ziyaretlerimize şimdi 13. Ekonomi Zirvesi kapsamında Belgrad ziyaretimizi de ekliyor ve yapacağımız görüşmelerle epey yol kat etmiş olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

BALKANTÜRKSİAD, 13. EKONOMİ ZİRVESİ KAPSAMINDA SIRBİSTAN’A GİDİYOR…