BALKANTÜRKSİAD 2013 onur ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'nın etkin iş dünyası kuruluşlarından Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BALKANSİAD) 7. Sinerji Toplantısı ve BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Töreni Hilton Bursa'da yapıldı.

Gecede, "Yılın Başarılı İşadamı Ödülü" Hüseyin Özdilek’e, "Yılın Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü" Erol Türkün’e, "Yılın Başarılı Girişimcisi Ödülü" Fatma Durmaz Yılbirlik adına Hüseyin Durmaz’a, "Yılın Başarılı Eğitimcisi Ödülü" UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’e, "Yılın Başarılı Sağlık Hizmeti Ödülü" Erol Kılıç’a ve "Balkanlar’a Katkı Özel Ödülü" de Ferudun Kahraman’a verildi.

Çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen gecede konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Balkanlar bizim için önemli, Orta Asya ve Kafkaslar da önemli. BALKANSİAD'ın logosundaki Anadolu kartalı gibi bir kanadımız Orta Asya’da bir kanadımız Balkanlar’da. Biz ikisini de ihmal edemeyiz. Oralarda köklerimiz, tarihiniz kültürümüz, akrabalarımız, soydaşlarımız, dindaşlarımız var” dedi. Yüzyıllar öncesinden Balkanlar’a geçişin Bursa’nın fethinden sonra kuvvetlendiğini söyleyen Vali Karaloğlu, “Bursa yıllar sonra bu kez Balkanlar’dan Anadolu’ya göçte yine önemli bir merkezdir. Bu nedenle Bursa Balkanlar’a giderken de dönerken de bir geçiş noktası olmuştur” diye konuştu. Günümüzde Balkanlar’da çok sayıda kültürel ve tarihi değerimizin olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Bugün Balkanlardaki soydaşlarımızla sağlıklı ilişki kurmak için Bursa’da yapılan çalışmalarla kıvanıyoruz. BALKANSİAD gibi diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte belediyelerimizin çalışmaları da Balkanlar’ın Bursa eliyle yeniden hayat bulduğunu görüyoruz. Buna katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Şahin: Balkanlar'a hizmet etme heyecanımız bizleri dinamik kılıyor Hilton Otel’de düzenlenen 7. Sinerji Toplantısı ve 2013 Onur Ödülleri Töreni’nin açılışında konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ise, “Faaliyet gösterdikleri alanlardaki başarıları ve toplumsal konulara duyarlıkları ile kamuoyunun takdirini kazanan kişileri BALKANSİAD olarak ödüllendirmeyi kararlaştırdık. İnşallah, ödüllerimiz onları yeni başarılar için teşvik edecektir” diye konuştu. BALKANSİAD’ın sağlam kökleriyle geleceğe hızlı adımlarla yürüyen bir iş dünyası kuruluşu olduğunu belirten Şahin, “Birbirine kenetlenmiş yapımız, ayrıca kentimiz, ülkemiz ve Balkanlar'a hizmet etme heyecanımız bizleri dinamik kılıyor” dedi. BALKANSİAD’ın kuruluşundan bu yana geride kalan iki yılda pek çok etkinlik gerçekleştirdiğini ve sürekli gündemde kalmayı başardığını söyleyen BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek ve Karadağ’da Ekonomi Zirveleri düzenlediklerini, geniş katılımlarla yapılan bu organizasyonlarda önemli ticari bağlantıların yapıldığını belirtirken, BALKANSİAD’ın üyeleri ile birlikte 9-12 Ocak 2014 tarihleri arasında bu kez Romanya’da ekonomi zirvesine hazırlandığını dile getirdi.

Burkay: Bursa’nın yerel kabiliyetleri ödüllendirildi 7. Sinerji Toplantısı ve BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Töreni’ne katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da gecede yaptığı konuşmasında, “Biz bir kentin ekonomisinin tutunabilmesi için O kentin kültürel ve tarihi mirası ile doğal kaynaklarının önemli olduğunu söyledik. Bursa’da bunlar yeterince var. Bu iki özelliğin zenginliğe dönüşmesi adına üçüncü kaynak olan o coğrafyanın yerel kabiliyetleri önemli demiştik. Bu akşam işte Bursa’nın yerel kabiliyetleri ödüllendirilmiş oluyor” dedi. Konuşmasında Balkanlar'ın önemine dikkat çeken Burkay, “BTSO olarak Bursa’nın ekonomik ve sosyal anlamdaki tüm tarafları ile kentin ortak aklı ile hareketinin başlangıcını yapıyoruz. Bunda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. BTSO'nun yurtdışı ticari programları hakkında da bilgi veren Burkay, 2014'de 25'in üzerinde yurtdışı ticari gezi organizasyonu gerçekleştireceklerini bildirdi.

Altepe: Bursa özel bir kent Gecenin protokol konuşmaları bölümünde görüşlerini açıklayan ve Bursa’nın, Anadolu ile Balkanlar ve Rumeli arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de “Bursa özel bir kent. Bu özelliklerinden birisi de başarılı işadamlarına sahip olması. Değerli işadamlarımız sadece üretip ekonomiye katkı sağlamakla kalmayıp sosyal sorumluluklarını da yerine getiriyorlar. Zaten Bursa’yı farklı kılan, başarılı yapan en önemli özellik de bu” dedi.

İnce: İşbirliklerini geliştirmeye çalışıyoruz 7. Sinerji Toplantısı ve BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Töreni’ne konuk olarak katılan Bulgaristan-Türk İşadamları Derneği Başkanı Fikret İnce de Bulgaristan ve özellikle Deliorman bölgesi ile Türkiye ve Bursa arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söylerken, Bulgaristan’daki yatırım imkanları hakkında açıklamalarda bulundu. İnce, "Sizleri ana, baba topraklarınıza yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Töreni Gecede BALKANSİAD tarafından çeşitli kategorilerde verilen Onur Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. "Yılın Başarılı İşadamı Ödülü" Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Hüseyin Özdilek’e, "Yılın Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü" Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün’e, "Yılın Başarılı Girişimcisi Ödülü" Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'a "Yılın Başarılı Eğitimcisi Ödülü" UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’e, "Yılın Başarılı Sağlık Hizmeti Ödülü" BURTOM Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıç’a ve "Balkanlar’a Katkı Özel Ödülü" de Sunteks Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman’a verildi. Ödülleri alan kişiler, BALKANSİAD Onur Ödülü'nün kendileri için teşvik edici olduğunu ifade ettiler.

BALKANSİAD’ın yeni üyelerine sertifikalarının da verildiği gecede, 7. Sinerji toplantısı ve BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Törenine sponsor olan Oytaş Yıldız İnşaat, ATIG Yatırım Menkul Değerler AŞ, İlhan Uslu İnşaat Tekstil Turizm AŞ, NTA Çelik Konstrüksiyon İnşaat-BG İnşaat ile Oktay Bobinaj Endüstrisi firmalarına teşekkür plaketleri takdim edildi. Gecenin sonunda BALKANSİAD yöneticileri ve konuklar, folklor ekibinin halk oyunları gösterisine eşlik ettiler.

BALKANTÜRKSİAD 2013 onur ödülleri sahiplerini buldu