BALKANTÜRKSİAD AİLESİ 15. SİNERJİ TOPLANTISI VE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU…

 Yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve bugün 400’ün üzerinde üye sayısına sahip olan Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) düzenlediği sinerji toplantılarıyla vizyon oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Levent Bilek ve ekibi, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’yı BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle buluşturdu. 15.’si gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Başkan Levent Bilek,  Türkiye ve Bursa’daki tüm Balkan ile Rumeli derneklerine birlik çağrısı yaparak, “Şimdi Bursamız ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına ortak projelerde birlikte görev alma zamanı” dedi.

Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BALKANTÜRKSİAD Kurucu Başkanı ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, Bal-Göç Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ile Rumelisiad Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer ve 26 farklı sivil toplum kuruluşunun başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra, kamu kurum müdürlerinin katıldığı toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, “Ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği bu olağanüstü dönemde daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ortak proje çağrısı…

Bilek, “Dönemimizin başında hem ülkemizin hem de coğrafyanın daha fazla birlikteliğe ihtiyacı olduğu gerçeği ile Balkan Platformu kurulması fikrini ortaya attık. Bu düşüncemize aynı şekilde karşılık verenler  Bal-Göç ve Eğridereliler Derneği oldu. Çok kısa bir süre içerisinde Rumelisiad, Rumelifed, Mestanlılar, Filibeliler gibi Balkan derneklerinin tamamı bu oluşuma katıldı. Şimdi Bursamız ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına ortak projelerde birlikte görev alma zamanı. Bursamız’a katacağımız Balkantürk Üniversitesi’ni gelin birlikte kuralım. Nihayetinde bu bir Türkiye projesidir.” şeklinde konuştu.

“Yaşanabilir bir dünya yaratmaya çalışıyoruz”

Göreve seçildikleri Mart ayından bu yana yoğun bir çalışma temposunun içine girdiklerini de belirten Levent Bilek, önümüzdeki günlerde oldukça önemli projelere imza atacaklarını dile getirerek, “Şehrimize, ülkemize, Balkanlar’a ve dünyamıza neler katabiliriz, insanlara nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz. Bir taraftan Bal-Net, Balkan Sanayi Konseyi, Balkan Ticaret Fuarı ve yurt dışı ziyaretler gibi projelerle işlerimizi geliştirirken, diğer taraftan da BALKANTÜRKSİAD Ormanı, Balkan Barış Parkı ve Sosyal Akademi gibi projeler ile yaşanabilir bir dünya yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BALKANTÜRKSİAD Evi’nin inşaatının sonuna gelindiğini debildiren Bilek, yakın bir dönemde buraya taşınacaklarını söyleyerek, önümüzdeki dönemde yapılacak olan projelerden de bahsetti.

Eylül’de Bursa’da Balkan rüzgârları esecek…

Eylül ayında kuruluşlarının 5. yıldönümünü kutlayacaklarını kaydeden Levent Bilek, “1-4 Eylül tarihleri arasında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yurtdışı sinerji toplantısı yapmayı planlıyoruz. Öte yandan 23 Eylül’de kuruluşumuzun 5. yıldönümünü kutlayacağız. 24-25 Eylül tarihlerinde Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren firmalar ile üyelerimizin katılacağı Balkan Ticaret Fuarı’nı gerçekleştirecek ve 22-25 Eylül tarihleri arasında da yenilenmiş formatıyla Balkan Festivali’ni düzenleyeceğiz. Yani kısacası Eylül ayında Bursa’da Balkan rüzgârları estireceğiz” dedi.

Yunus Emre’nin, ‘Bölüşerek tok oluruz, bölünerek yok oluruz’ sözlerinin kendilerine yol gösterici olmasını temenni eden Başkan Levent Bilek, Türkiye ve Bursa’daki tüm Balkan ve Rumeli kökenli derneklerin yöneticilerine ve başkanlarına birlik çağrısı yaptı.

“BALKANTÜRKSİAD’ı kutluyorum”

Protokol konuşmaları bölümünde söz alarak,Balkan coğrafyası ile Türkiye arasında derin bir tarihi ilişki olduğunun altını çizen Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise, “Devletimiz son yıllarda Balkan ülkeleri ile ciddi bir bağ kurmuş durumda. Çok eski tarihlere dayanan ilişkilerimiz son dönemde ekonomik olarak da önemli bir boyut kazandı. Bunda BALKANTÜRKSİAD gibi STK’larımızın büyük payı var. 5 yıllık bir dernek olmasına rağmen önemli çalışmalar ve projeler üreterek, başarılar kazanmış olan BALKANTÜRKSİAD’ı kutluyorum” diye konuştu.

BALKANTÜRKSİAD’ın kuruluşundan itibaren önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, BALKANTÜRKSİAD’ın balkan coğrafyası ve Türkiye arasında önemli bir vazife gördüğünü dile getirdi.

“İslam coğrafyasında; barış, güven ve huzur yok”

Gecenin konuk konuşmacısı olarak söz alan Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı da, katılımcılara İslam coğrafyasında yaşanan kavganın sebebini anlattı. “Müslüman toplum nasıl olur ?” sorusunun cevabının Kuran-ı Kerim’in Nisa Suresinin 112’inci ayetinde bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, “İdeal Müslüman bir toplumun projesini Yüce Allah Kuran’da açıkça gözler önüne seriyor. Nisa Suresi 112. Ayette de belirtildiği gibi Müslüman bir toplum barış, güven ve huzur temelinde kurulmalıdır. 1400 sene önce Peygamber Efendimize indirilen Kuran, Müslümanların en güvenilir insanlar olduğunu söylüyor. Ama bugün İslam coğrafyasına baktığımızda ne barış ne güven ne de huzur göremiyoruz. Ben bundan utanç duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Müslüman güçlü olacak”

Müslüman toplumların güçlü olması gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Bayraklı, “Güçlü ekonomi, güçlü siyaset ve güçlü eğitim demektir. Bu da demek oluyor ki, Müslüman toplumların her anlamda güçlü olması gerekiyor. Ancak bugün İslam âlemine baktığımızda eğitim konusunda sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bunların giderilmesi gerekiyor” dedi.  

Öte yandan 18 yeni üyenin BALKANTÜRKSİAD ailesine katıldığı 15’inci Sinerji Toplantısı ve iftar yemeğinin ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, hem Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’ya hem de önceki dönem yönetim kurulu başkanı Dr. Aytuğ Onur’a teşekkür plaketi takdim etti.

BALKANTÜRKSİAD’a yeni katılan üyelerin listesi ise şu şekilde;

Mümin Yeşilbahçe, Ayhan Koca, Selçuk Yalçınbayır, İlhami Morina, Levent Atay, Onur Gücü, Berk Aldağ, İsmet Çakan, Barış Gül, Korucuoğlu Unlu Mamülleri, Serdar Ömeroğulları, Mehmet İhsan Şahin, Ömer Aydoğdu, Oya Eroğlu Yakıcı, Tomurcuk Şaroğlu, Ahmet Pektok, Ersin Erdönmez, Cömert Kayıra

 

 

BALKANTÜRKSİAD AİLESİ 15. SİNERJİ TOPLANTISI VE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU…