BALKANTÜRKSİAD ARNAVUTLUK’TAN SOMUT ANLAŞMALARLA DÖNDÜ…

Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında ekonomik, kültürel ve eğitim konularında işbirliği köprüleri kurmak amacıyla hareket eden BALKANTÜRKSİAD 6-9 Kasım 2016 tarihleri arasında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirdiği 12. Ekonomi Zirvesi’nden somut işbirlikleriyle döndü.

12. Ekonomi Zirvemiz kapsamında, ilk ziyaretini Arnavutluk - Türkiye Ticaret Odası'na gerçekleştiren Levent Bilek Başkanlığı’ndaki BALKANTÜRKSİAD Heyeti, Arnavutluk Ticaret Müşaviri Halis Kaya ve Arnavutluk - Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Altın Furtuna ile de görüşmelerde bulundu.

 

Tiran Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantıda ise Arnavut-Türk İş Konseyi Başkanı Dr. Erion Çerekja ve Tiran Odalar Birliği Temsilcisi Andrea Zaja ile bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Heyeti daha sonra Tiran Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.

 

Tiran’daki 4 günlük temasları sırasında Arnavutluk Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Genti Beqiri’den de Arnavutluk'ta yapılabilecek yatırım imkanları hakkında bilgiler alan BALKANTÜRKSİAD Heyeti, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar’ı da makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verisinde bulundular.

 

BİLEK: ÇOK VERİMLİ BİR ZİYARET OLDU…

 

Tiran’daki 12. Ekonomi Zirvesi hakkında açıklamalarda bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek Arnavutluk’taki temaslarının çok verimli geçtiğini söyledi. Arnavutluk ile her alanda ticari işbirliği yapılabileceğini belirten Bilek, “İkili iş görüşmelerinin hemen ardından iki BALKANTÜRKSİAD üyemiz toplam değeri 2 milyon 700 bin euro olan mal ve hizmet anlaşması imzaladılar. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, görüşmelerde bulundukları yetkilileri ve işadamlarını Bursa’ya davet ettiklerini de belirtirken, Tiran’daki işadamları ve sanayicilerin Bursa’ya yapacakları ziyarette BTSO’yu ziyaret etmelerini de arzu ediyoruz, böylede daha çok Bursalı firmamız Arnavutluk ile iş yapma imkanı elde edebileceklerdir” diye konuştu.

BALKANTÜRKSİAD ARNAVUTLUK’TAN SOMUT ANLAŞMALARLA DÖNDÜ…