Balkantürksiad başkanı Şahin : “Sanayi üretimindeki artış moral verici”

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, sanayi üretiminin Eylül’de yüzde 6.4 ile 2011’den bu yana en hızlı yükselişini kaydettiği belirterek, “Eylül’deki performans beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ortaya çıkan tablo, yaşanan global krize rağmen Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor” dedi.

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Eylül ayı sanayi üretim rakamlarını değerlendirdi. Sanayi üretiminin son iki yılın zirvesine çıktığına işaret eden Şahin, “Sanayi üretimi Kasım 2011’den bu yana en hızlı yükselişini kaydetti. Kasım 2011’deki yüzde 7’lik artıştan sonra en yüksek artış Eylül 2013’te yüzde 6.4 ile gerçekleşmiş oldu” diye konuştu. Ağustos ayındaki düşüşten sonra Eylül’deki sıçramanın moral verici olduğunu kaydeden Naci Şahin, “Açıklanan rakamlar Türkiye’nin büyümede ısrarcı olduğunu ve bu büyümenin de ağırlıklı olarak sanayileşme yoluyla gerçekleşeceğini ortaya koyuyor. Küresel ekonominin durumu göz önüne alındığında Eylül sonuçları Türkiye için ümitvar bir tablo ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Açıklamasında Türkiye’nin 2023 hedeflerine işaret eden BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, “Belirlenen hedeflere ulaşmak için dünya ortalamasının üzerinde büyümek zorundayız. Dünyanın büyük bölümünün yarınından endişe ettiği bir süreçte Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Aslında Türkiye ciddi bir büyüme potansiyeli taşıyor. Ancak, hem kamunun, hem de özel sektörün yapması gerekenler var. Kamu, özel sektöre dünyayla rekabet edebileceği koşulları sağlamalı. Özel sektör de inovasyon ve ar ge’ye ağırlık vererek yüksek katma değerli ürünlere odaklanmalı. Ancak, bunları başarabilirsek ekonomide dünya devler ligine girebiliriz ” dedi.

Balkantürksiad başkanı Şahin : “Sanayi üretimindeki artış moral verici”