BALKANTÜRKSİAD BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY’I ZİYARET ETTİ

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği, BALKANSİAD, 01 Nisan Salı Günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BALKANSİAD’ın Aytuğ Onur başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, yönetim kurulu üyesi Şakir Umutkan ve Fahrettin Gülener’in de eşlik ettiği ziyarette konuşan Başkan Burkay, Aytuğ Onur ve ekibine yeni dönemde başarılar diledi. Balkanlar ile Bursa arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için BTSO olarak her türlü desteğe hazır olduklarını dile getiren Burkay,  “BALKANSİAD ile bizim gönül bağımız var. Çok önemli işlere adım atıyorlar. Bundan sonra daha güzel başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Gelişmek, bizim olmazsa olmazımızdır. Aytuğ Onur, çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. BALKANSİAD’ta da yeni güzel çalışmalar yapacaktır. BTSO olarak her zaman yanınızdayız. Balkanlar bizim için çok önemli. Türkiye’nin Avrupa’ya çıkış yolunda Balkanlar çok etkili rol oynuyor” dedi.

Ziyarette İbrahim Burkay ile 2014-2016 dönemi projelerini paylaşan BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur, “Önümüzdeki dönem için en önemli projemiz Balkan fuarı olacak. Alt yapı, ticaret, müteahhitlik hizmetleriyle ilgili bir fuar düşünüyoruz. Önümüzdeki senenin Mayıs ayında yapmayı istiyoruz. Belediyeler birliğinin de aynı zamanda burada toplantısı olmasını istiyoruz. O haftayı Balkan haftası yapıp bir hafta boyunca Balkanlı sanatçıların katılımıyla etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Eğitim vakfında son aşamaya geldik. BALKANSİAD evi için arazi tahsisi yapıldı bu evle hem toplantı salonlarımızı hem de sosyal tesislerimizi ortaya çıkaracağız. Federasyonlaşma hedefimiz var. BALKANSİAD’ı model alarak İzmir’de, İstanbul’da ve Manisa’da Balkan göçmeni iş adamlarıyla yeni BALKANSİAD’lar kurmayı hedefliyoruz. Balkanlardaki lise öğrencilerine yönelik Uludağ üniversitesi bünyesinde yaz okulu düzenlemek istiyoruz. 11 Balkan ülkesinin katılımıyla üniversitemizle birlikte girişimcilik yarışması düzenleyeceğiz. BALNET isminde bizimle Balkan ülkeleri arasında iş ihtiyaçları anlamında irtibat sağlayacak bir web portalı kurmayı istiyoruz. Elektrikli ulaşımın Bursa’da daha da yaygınlaşması için Hollanda’dan uzmanlar getirdik. Ulaştırma Daire Başkanlığımızla görüştük. Arzumuz minibüs, bir dolmuş, bir otobüs hattında elektrikli araçların kullanılması. Bu anlamda da BTSO’muzun öncülüğünde Bursa’nın marka olmasına bir katkıda bulunmak istiyoruz. 2026 kış olimpiyatları için de bir sivil inisiyatif başlatmak istiyoruz” ifadelerini 

BALKANTÜRKSİAD BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY’I ZİYARET ETTİ BALKANTÜRKSİAD BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY’I ZİYARET ETTİ