BALKANTÜRKSİAD BURSA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR…

BURSA -  Balkan ve Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Bursa için projeler üretmeye devam ediyor. BALKANSİAD’ın Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile birlikte yeni yılın ilk aylarında gerçekleştirmeyi planladığı 'İnşaatlarda İş Güvenliği ve İş Sağlığı' adlı panelin, toplantısını gerçekleştirdi.

Projenin mimarları geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek, yeni proje konularını ele aldı. İnşaat komitesi BALKANSİAD üyeleri, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Adem Doğangün, Bursa İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Fatih Canbazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Bahadır Aksoy’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda düzenlenmesi planlanan panelin detayları masaya yatırıldı . 

Son yıllarda önemi gittikçe artan ‘İnşaatlarda İş Güvenliği ve İş Sağlığı’ konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirten BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İnşaat Komitesi Başkanı Nurettin Göler: ‘Sektörün son zamanlarındaki en önemli konularından biri olan ve direkt insan sağlığını ilgilendiren 'İnşaatlarda İş Güvenliği ve İş Sağlığı' ile ilgili düzenleyeceğimiz panelle farkındalık yaratmak istiyoruz. Bir taraftan canın gittiği diğer taraftan maddi bir yaptırımla karşılaşılan bu bu olaylar konusunda henüz yeterince bilinçlenmiş değiliz. Hem bilinçlendirmeyi hem de firmaları ve insanları yaşatmak için bu farkındalığı yaratmak istiyoruz. Çalışma Bakanlığı ile temas halindeyiz. Eğer Bakanımızı Bursa’ya getirebilirsek farkındalığımız daha dikkat çekecektir. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor’ dedi.

2015 yılının ilk aylarında düzenlenmesi planlanan panele katılacak panelistler ve konuşulacak konu başlıkları konusunda bir komisyon kuruldu. Çalışmalarına başlayan komisyon üyeleri sık sık  bir araya gelerek, yeni fikirlerin değerlendirileceğini ve hazırda bekleyen projelerin de olduğunu söyleyerek, yakın zamanda yönetim kuruluna sunacaklarını belirtti.

BALKANTÜRKSİAD BURSA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR…