BALKANTÜRKSİAD, FARKLI SİYASİ PARTİLERİ MUDANYA ORTAK PAYDASINDA BULUŞTURDU…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, BALKANSİAD, 28 Ekim Pazartesi Günü Siyasi Partilerin Mudanya İlçe Başkanlarını ağırladı.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yüksel Kesen katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, BALKANSİAD çalışmaları hakkında bilgi verirken Bursa için önemli projeler ürettiklerini belirterek “Balkan Üniversitesi kurmayı ümit ediyoruz. Bu amaçla yola çıktık ve eğitim vakfımızı kurduk. BALKANSİAD Kurucu Başkanı Sayın Naci Şahin Yönetim Kurulu Başkanı olarak vakfımızın başkanlığına seçildi ve göreve başladı. Vakfımız aracılığıyla burs vermeye başladık ve hızlı bir şekilde Burs sayımızı artırdık. Hem balkanlardan gelenlere hem de buradaki öğrencilerimize burs veriyoruz” şeklinde konuştu.

  •    Mudanya üniversite için önemli bir lokasyon

Üniversite çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Aytuğ Onur, “Arsanın üniversite yapılmak kaydıyla devri için hep beraber hareket etmemiz gerekiyor. Bizim bu noktada Bursa ve Mudanya olarak hareket edip çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Vakfımıza balkan camiasından hayırseverler yardım etmeye başladılar. Biz burada sırf üniversite amaçlı bir fon oluşturup bu üniversiteyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Mudanya’nın üniversite kurulması için çok önemli bir lokasyon olduğuna inanıyoruz. İstanbul’a olan yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve Mudanya’ya katacağı değer anlamında kurulacak üniversite için Mudanya’nın özellikli bir bölge olduğuna inanıyoruz” dedi.

Başkan Onur, kurulacak üniversite için Mudanya ortak paydasında üç siyasi partiyle bir araya gelen BALKANSİAD’ın siyaset üstü çalışmalarıyla toplumsal birlikteliği sağlama adına etkin bir rol üstlendiğini vurguladı.

Toplantıda kendileri için öncelikli konunun Mudanya’nın kazanımları olduğunu belirten siyasi partilerin ilçe başkanları, kurulacak üniversitenin Mudanya’ya önemli katkı koyacağını vurgulayarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.  Toplantıda Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yüksel Kesen BALKANSİAD üyesi oldu. Başkan Aytuğ Onur yeni üyelere BALKANSİAD rozeti taktı ve flama hediye etti.  

BALKANTÜRKSİAD, FARKLI SİYASİ PARTİLERİ MUDANYA ORTAK PAYDASINDA BULUŞTURDU…