BALKANTÜRKSİAD GÖREVE YENİDEN SEÇİLEN BAL-GÖÇ BAŞKANI VE YÖNETİM KURULUNA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU…

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri BAL-GÖÇ’ün yeni Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan 16. Olağan Kongresiyle tekrar BAL-GÖÇ Genel Başkanı seçilen Doç. Dr. Yüksel Özkan ve Yönetim Kurulu BALKANSİAD’a bu ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Balkansiad Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan ve ekibine başarı diledi. BAL-GÖÇ’ü yerinde ziyaret eden BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur 21 Aralık günü yapılan kongrenin birlik ve beraberlik adına çok önemli mesajlar verdiğini söyledi. Bu kongrenin herkesi heyecanlandırdığını belirten Onur: “Güzel bir kongreyi geride bıraktık. BAL-GÖÇ ne kadar güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kongrede o salonların dolmasıyla, salonlardaki coşkuyla herkese gösterdi. Bizde BALKANSİAD olarak Balkanları birleştirici projeler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projelerde de BAL-GÖÇ ile her zaman birlikte hareket edeceğiz ve Bursa’nın Balkan coğrafyasındaki önemini bir kez daha göstereceğiz.” dedi.

BALKANSİAD olarak güzel bir yılı geride bıraktıklarını ve 2015’te de birbirinden önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur:”2015 içerisinde TÜYAP ile birlikte Balkan Ticaret Fuar’ını gerçekleştireceğiz. Bu sayede Balkanlardaki 100’ün üzerindeki Belediyeyi Bursa’da misafir etmek istiyoruz. Bu kapsamda Balkanlar’daki belediyeler ile güçlü işbirlikleri kuracağız ve fuarın gerçekleşeceği haftada da çeşitli kültürel aktiviteler düzenleyerek şölen havasında bir hafta geçireceğiz. Marmara Belediyeler Birliği tarafından geçtiğimiz yıl 1’ncisi düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni bu yıl Bursa’ya getireceklerini ifade eden Onur, zirveye Balkanlar’dan 100’ün üzerinde belediyenin katılacağını dile getirdi. Onur, “Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa’da güzel bir sinerji oluşturacağı gibi farklı teknolojiler konusunda da belediyelerin ve halkımızın bilgilenmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile de konuyu paylaştıklarını ve büyük destek gördüklerini belirten Aytuğ Onur: Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye akıllı belediyecilik zirvesinden bahsettik. Çok heyecanlandığını ve zirveye katılacağını bizlere söyledi. Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa’da güzel bir sinerji oluşturacağı gibi farklı teknolojiler konusunda da belediyelerin ve halkımızın bilgilenmesini sağlayacaktır.” dedi. Ayrıca BALKANSİAD,Uludağ Üniversitesi veTürk Ekonomi Bankası işbirliğiyle yapılacak olan Girişimcilik Yarışmasına da değinen Onur: “ Girişimcilik Yarışması projesi için Sofya Üniversitesi ile işbirliğine girdik. Sadece Sofya değil tüm Balkan üniversiteleri ile işbirliği yaparak herkesi bu projede bir araya getirmeyi istiyoruz.” dedi.

 

BALKANSİAD’ın yaptıkları bu ziyaretten çok mutlu olduklarını dile getiren ve BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur’un projelerinin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan Bursa’nın bir balkan şehri olduğunu ve tüm balkan göçmenlerini kucaklamak istediklerini ifade etti. Özkan:”Biz sadece Bulgaristan göçmenlerini değil tüm balkan göçmenlerini kucaklıyoruz. Biz kapılarımızı herkese açıyoruz bütünleştirici oluyoruz. Bizim buradaki birlik ve beraberliğimiz yurt dışındaki Türk ve Müslümanlara güç katar, güven verir. O sebeble buradaki birlik ve beraberliğimizi sürdürelim ki Balkanlara güç katalım.

BAL-GÖÇ’ün 30. Yılını kutlayacaklarını söyleyen Özkan, “Ayın 17’sinde 30.yılımızı kutlayacağız. BALKANSİAD olarak sizleri de bu kutlama da görmek istiyoruz’ dedi.

BALKANTÜRKSİAD GÖREVE YENİDEN SEÇİLEN BAL-GÖÇ BAŞKANI VE YÖNETİM KURULUNA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU…