BALKANTÜRKSİAD ile UÜ Arasında Önemli Protokol

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ile Uludağ Üniversitesi arasında staj ve burs konularını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
UÜ Rektörlük B Salonu’nda gerçekleştirilen işbirliği protokol törenine; UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, BALKANSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, UÜ rektör yardımcıları ve akademik personel ile BALKANSİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Protokolün imzalanmasının ardından konuşan BALKANSİAD Başkanı Şahin, özellikle kalifiye elaman sıkıntısının yoğun olduğu sanayinin belli kollarına, imzalanan bu protokol sonrası yetişmiş eleman kaynağı sağlamak arzusunda olduklarını söyledi.
BİZE ÖRNEK OLACAKSINIZ
Şahin, “Gerek BALKANSİAD olarak gerek de işadamları kimliğimizle ihtiyacı olan ve başarılı olan birçok gencimize burs imkânı sağlıyoruz. Bu bursların gerekli yerlere gitmesi anlamında sizlerin de destekleri muhakkak önemli. Bu protokol ile burslarımızın uygun şartları taşıyan öğrencilere gitmesini de sağlamış olacak, gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmuş olacağız” diye konuştu.
Naci Şahin, protokol çerçevesinde UÜ’nün ile UÜ’deki kıdemli akademik kadronun bilgi birikiminden de faydalanacaklarını belirtirken, bu protokolün aynı zamanda BALKANSİAD’ın öncülüğünde kurulması istenilen Balkan-Türk Üniversitesi’nin gelişimine de katkı sağlayacağından bahsetti. Şahin, “UÜ, bize çıkmış olduğumuz bu zorlu yolda mihmandar olacak. Hepimiz sizlerle güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Bursa’mız ve ülkemiz bu işbirliğinden büyük kazanımlar sağlayacaktır” dedi.
BALKANSİAD,BALKANLAR İLE KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR
UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise bugüne kadar benzer kapsamlı protokoller gerçekleştirdiklerini fakat BALKANSİAD ile gerçekleştirdikleri protokolün ve BALKANSİAD’ın ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Dilek, “Aslında BALKANSİAD’ın diğer Sivil Toplum Örgütleri’nden biraz daha ayırıyoruz. Daha doğrusu gönlümüzde de ayrı bir yer tutuyor. Gerçekten tarihi bağlarımız var Balkan ülkeleriyle gönül bağımız, akrabalıklarımız ve dostluklarımız var” ifadelerini kullandı. BALKANSİAD’ın Balkanlar ile kurulacak işbirliklerinde köprü vazifesi göreceğine değinen Prof. Dr. Dilek, “Siz STÖ olarak aynı zamanda Balkanlarla ilişkilerimizi restore ediyorsunuz. Bu ilişkileri canlı tutuyorsunuz. Emekleriniz ve gayretleriniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Protokol töreni ve konuşmaların ardından BALKANSİAD YİK Başkanı Vehbi Varlık, “BALKANSİAD üyeleri olarak iş birliğine en kısa zamanda başlayacağız. UÜ’ye Balkanlardan öğrenci kazandırmak için gönüllü eğitim elçileri olacağız. Bizler yeni eğitim ve öğretim döneminde bu fikri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

BALKANTÜRKSİAD ile UÜ Arasında Önemli Protokol