BALKANTÜRKSİAD TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ ELE ALDI…

 Balkan ve Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Tekstil Komisyonu üyeleri bir araya gelerek, sektörü masaya yatırdı.

BALKANSİAD Tekstil Komisyonu Başkanı Veda Girgin Eroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur’un yanı sıra, Tekstil Komisyonu üyeleri; Uğur Bocan, Mesut Emin Kılıç, Yaşariye Doğan, Süleyman İnan, Mete Megrel ve Emin Özyavuz katıldı.

Balkan ve Rumeli ülkelerine yapılan tekstil ihracatının artırılmasına yönelik konuların ele alındığı toplantıda konuşan BALKANSİAD Tekstil Komisyonu Başkanı Veda Girgin Eroğlu, Üniversitelerle yapılacak çalışmalarında önemine dikkat çekerek, “Tekstil sektörünün ülkemizde hızla yükselen bir grafiği olmasına karşın, bünyesinde birçok sıkıntıyı da barındırdığı yadsınamaz bir gerçektir. Bunların en önemlilerinden biri ara eleman sıkıntısıdır. Bu bağlamda komisyonumuz Meslek Yüksek Okulları ve Üniversitelerle çalışmalar yürütecek, bu problemin çözümü konusunda fayda sağlayacaktır” dedi.

Tekstil sektörünün her geçen gün kendini yenileyen bir sektör olduğuna da vurgu yapan Eroğlu, “Zaman artık Ar-Ge ve İnovasyon zamanı. Sektörümüz bu düşünceden hareketle sürekli kendini yenilemek zorundadır. Bizler, bu sektörün dinamikleri olarak, yenilikçiliğin değerli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BUTGEM ve KOSGEB ile yapılacak ortak çalışmalar ile gençleri teşvik etme konusunda da çalışacaklarını belirten Veda Girgin Eroğlu, Komisyon olarak üretecekleri projeler ile tekstil sektörüne katkı sağlayacaklarını belirtti.

BALKANTÜRKSİAD TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ ELE ALDI…