BALKANTÜRKSİAD, UMYB’Yİ MASAYA YATIRDI…

BURSA- Balkan Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB) işbirliğinde otomotiv, enerji, inşaat, metal gibi sektörleri yakından ilgilendiren Ulusal Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme (UMYB) 'de yaşanan son gelişmelerle ilgili seminer düzenledi.

 

Uludağ İhracatçılar Birliği’nde BTSO MESYEB Uzmanı Muhammed Karaman tarafından verilen seminere BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre ve İstihdam Çalışma Grubu Başkanı Şirin Şentürk, BALKANTÜRKSİAD üyeleri ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

 

İSKENDEROĞLU: BU SÜRECİ ÖNEMSİYORUZ

 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren İskenderoğlu,  UMYB sisteminin adil, şeffaf ve güvenilir olduğunu kaydetti. BTSO MESYEB’in de Bursa’da ve Güney Marmara’da başarılı çalışmalara imza attığını söyleyen İskenderoğlu, “BALKANTÜRKSİAD olarak mesleki yeterlilik ve belgelendirme sürecini önemsiyoruz. Bu konu, çalışanlarımızın yapacakları işleri bir standart halinde gerçekleştirmeleri açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 

ŞENTÜRK: MESLEĞİNDE UZMANLAŞAN İŞ BULMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKMEZ

 

BALKANTÜRKSİAD Çevre ve İstihdam Çalışma Grubu Başkanı Şirin Şentürk de nitelikli iş gücünün hem bireyler hem de işletmenin devamlılığı için en önemli unsur olduğunu vurguladı. Bir iş kolunda, gerekli altyapıya sahip, işine hakim, uzmanlaşarak meslek sahibi olmuş bireylerin iş bulma zorluğu çekmeyeceğini söyleyen Şentürk, “Hayatımızın her evresinde olduğu gibi iş dünyasında da çarkların sorunsuz dönmesi için değişime ayak uydurma zorunluluğumuz bulunuyor. Bu açıdan 48 meslekte, çalışanlara 12 ay içerisinde mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilmesi ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan kişilerin kesinlikle istihdam edilemeyeceğinden, konunun iş dünyasının lokomotif sektörleri için önemi daha da arttı” diye konuştu.

 

UMYB’NİN AMACI NİTELİKSEL DÖNÜŞÜM

 

Açılış konuşmalarının ardından BTSO MESYEB Uzmanı Muhammed Karaman, Türkiye’de çalışma hayatında UMYB ile yeni bir dönemin başladığını belirtti. “Ne iş olsa yaparım dönemi sona ermiştir” diyen Karaman, “Artık her kim hangi mesleği icra etmek istiyorsa yeterliliğini ispatlamak zorundadır” dedi.  Sistemin temel kavramlarını, teşvik ve avantajlarını iş dünyasıyla paylaşan Karaman, UMYB’nin temel amacının niceliği aşıp, niteliksel dönüşüm sağlamak olduğunu kaydetti.

 

Yaklaşık iki saat süren seminerin ardından Karaman’a BALKANTÜRKSİAD yönetimi tarafından katkılarından dolayo teşekkür plaketi takdim edildi.

 BALKANTÜRKSİAD, UMYB’Yİ MASAYA YATIRDI…