BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Yapıldı

Balkan Rumeli Sanayicileri İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Yüksek İstişare Toplantısı’nda Bursa’da kurmayı planladıkları Balkan-Türk Üniversitesi’nin çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi. Şahin, Balkan – Türk Üniversitesi’nin isim tescilini aldıklarını ve hızlı hareket ederek, üniversiteyi en kısa zamanda Bursa’ya kazandıracaklarını kaydetti.

BALKANSİAD Yüksek İstişare Toplantısı, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’ın başkanlığında Otantik Otel’de gerçekleştirildi. BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin geniş katılım sağladığı toplantıda, Balkan - Türk Üniversitesi hakkında gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Bursa’ya yeni bir üniversite kazandırmak adına çalışmalara hız verdiklerini belirten Naci Şahin, “Bursa bir üniversite daha kazandırmak için çıktığımız yolda ilk olarak, geçtiğimiz günlerde Balkan-Türk Eğitim Vakfı’nın kuruluşunu tamamladık ve ardından da Balkan-Türk Üniversitesi’nin isim tescilini aldık. Bundan sonraki süreçte de hızlı hareket edeceğiz ve Bursa’ya en kısa zamanda yeni bir vakıf üniversitesi kazandıracağız” dedi. Yeni dernek binası hakkında da konuşan Şahin, “BALKANSİAD’a yakışır modern, teknolojik ve müstakil bir dernek merkezi için çalışmalar son aşamaya geldi. Bu konudaki somut adımları da önümüzdeki günlerde atacağız” diye konuştu. --- OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YATIRIMA DEVAM--- Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise toplantıda yaptığı konuşmada ekonomik göstergeleri değerlendirdi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan toplumsal olaylardan dolayı ülkenin imajının bir nebze olsun zedelendiğini, dolayısıyla ekonominin bundan zarar gördüğünü ifade eden Varlık, şöyle konuştu: “Yabancı yatırımcılar ürktü. İçerideki yatırımcılar ise paraları dışarıya çıkardı. Haziran başında faizler yüzde 5,2 iken bugün 9,5’ler seviyesinde. Bugün dolara bakıyoruz 2 lira civarı. Bütün bunlara rağmen biz işadamları olarak yolumuza bakmalıyız. Türkiye’nin lokomotifi iş dünyasıdır. Vergi üreten bizleriz. Teknolojiye, insana yatırım yapacağız. İnsanı geliştireceğiz, Ar-Ge ile inovasyona yatırım yapacağız ki dünya ile rekabet edelim.”

Vehbi Varlık’ın ardından ise Moda ve Stil Danışmanı Hatice Kurtçu, BALKANSİAD üyesi işadamlarına 2013-2014 Sonbahar-Kış dünya modası hakkında tüyolar verdi. Moda ve stil danışmanlığı kavramının henüz hak ettiği kadar bilinmediğini söyleyen Kurtçu, iş dünyasında stil danışmanı ile çalışanların imajlarının güçlendiğini ve harcamalarının daha ekonomik hale geldiğini belirtti. Kurtçu’nun sunumundan sonra da BALKANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Can da, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Bosna Hersek ve Karadağ iş gezisine ilişkin bilgiler verdi. İki ülkede yapılan temasları özetleyen Can, görüşme ve ziyaretlerle Bosna Hersek ve Karadağ ile ekonomik ilişkilerin geliştirilebileceğini ifade etti.

BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Yapıldı