BALKANTÜRKSİAD, ZİYARETLERİNE TAM GAZ DEVAM EDİYOR…

BALKANSİAD YKB ONUR: BALKAN HAFTASI’NIN TÜRKİYE İLE BALKANLAR ARASINDAKİ KÖKLÜ KÜLTÜREL BAĞLARI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİNE İNANIYORUM.

BURSA- Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) yönetimi, Bursa Bulgaristan Konsolosu Dimitar Hadjıev ile biraraya gelerek, BALKANSİAD’ın 2015’te gerçekleştireceği projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Görüşmede, Balkan Ticaret Fuarı’na davet edilen Bulgaristan’daki kamu kurumu ve kuruluşlarının Bursa ekonomisine sağlayacağı kazanımların zirveye ulaşması için yapılması gerekenler masaya yatırılırken, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki köklü kültürel bağların güçlenmesi adına da neler yapılması gerektiği değerlendirildi.

Bursa Bulgaristan Konsolosluğu’nda gerçekleştirilen ziyarette BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Balkan Ticaret Fuarı ile ilgili bilgiler veren BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, fuardaki beş bölümden birinin Balkanlar’dan gelecek belediyelere yönelik düzenleneceğini kaydetti. Bu kapsamda Balkanlar’daki belediyeler ile güçlü işbirlikleri kurulabileceğini söyleyen Onur, fuarın gerçekleşeceği haftayı çeşitli kültürel aktiviteler düzenleyerek Balkan Haftası olarak kayıtlara geçmesini hedeflediklerini belirtti. Onur, “Balkan Haftası’nın Türkiye ile Balkanlar arasındaki köklü kültürel bağları daha da güçlendireceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Bursa Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasilev ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Gerçekleştirdiğiniz ve gerçekleştireceğiniz projelerin Türkiye ile Balkanlar arasındaki tüm ilişkileri oldukça kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. Tüm BALKANSİAD ailesini tebrik ediyorum” diye konuştu.

BALKANTÜRKSİAD, ZİYARETLERİNE TAM GAZ DEVAM EDİYOR…