BALKANTÜRKSİAD’DAN ‘E-MOBİLİTE’ ATAĞI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Hollanda’lı APPM firması yetkilileri ile ‘e-mobilite’ konusunu masaya yatırdı.

BURULAŞ Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve Hollanda kökenli APPM firmasının yetkilileri katıldı.

Onur: Elektrikli araçları teşvik edip, çevre dostu araçların şehrimizde dolaşmasını istiyoruz

Elektrikli araç kullanımının çevre temizliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Elektrikli araçları teşvik edip, çevre dostu araçların şehrimizde dolaşmasını istiyoruz. Artık Bursa’da e-mobilite kavramını şehir vizyonlarından biri olarak görüp, Bursa’nın elektrikli araçlarla yapılan toplu taşımacılıkla Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Trafik gürültüsü ve zararlı gazların azalması için Karbon emisyonu sıfır olan elektrikli araçların, yaşam kalitesini yükseltmek adına Bursa’mızın sokaklarında dolaşmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuşan Onur, teknoloji ve inovasyon ile akaryakıta bağımlılığın azalmasının Türkiye ekonomisi açısından faydalı olacağını söyledi.

Fidansoy: Çevre kirliliğini önlemek açısından elektrikli araçlara geçilmesinin zamanı geldi

Elektrikli araç konusunun uzun yıllardır BURULAŞ’ın gündeminde olduğunu ifade eden BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise, son yıllarda bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların hızlandığına değindi. Çevre kirliliğini önlemek açısından elektrikli araçlara geçilmesinin zamanı geldiğini ifade eden Fidansoy, “Tarihi açıdan önemli bir şehir olan Bursa’mızda, eserlerin koruması adına toplu taşımada e-mobilite sistemine bir an önce geçilmesi gerekiyor. Başlangıçta dolmuş ve taksi gibi sürekli aynı rotada kullanılan araçların, sonrasında ise otobüslerin elektrikli sisteme geçirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Scholten: Bursa, elektrikli araçlar açısından çok uygun görünüyor

Hollanda’lı APPM firması Kıdemli Teknoloji uzmanı Bas Scholten’de, Bursa’da yer alan bir dolmuş istasyonunda yapılan incelemeler sonucunda, bir hattın uzunluğu ve kat edilen mesafe üzerine ne kadar maliyet harcandığını öğrenmeye çalıştıklarını belirtti. Günlük hizmetin verilmesi sırasında nasıl bir alt yapıya ihtiyaç olduğu konusunda da araştırmalar yapan Scholten, “Bursa, elektrikli araçlar açısından çok uygun görünüyor” dedi. 

BALKANTÜRKSİAD’DAN ‘E-MOBİLİTE’ ATAĞI BALKANTÜRKSİAD’DAN ‘E-MOBİLİTE’ ATAĞI