BALKANTÜRKSİAD’DAN HIRVATİSTAN’A EKONOMİK ÇIKARMA

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Türkiye ve Hırvatistan arasında ticari ilişkilerin gelişmesi ve ülkemize ekonomik kazanım sağlaması amacıyla 8. Balkan Ekonomi Zirvesi’ni Romanya Ekonomi Zirvesi’ni Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirdi.

Balkanlar'da organize ettiği ekonomi zirveleriyle Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında köprü vazifesi gören ve önemli ekonomik kazanımların elde edilmesini sağlayan BALKANSİAD, bu kez 8. Balkan Ekonomi Zirvesi için Hırvatistan’daydı.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e 4 günlük bir ziyaret gerçekleştiren BALKANSİAD, Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği, Zagreb Belediye Başkanlığı, Zagreb Üniversitesi, Zagreb Ticaret ve Sanayi Odası, Türk İşadamları Derneği, Hırvatistan Ekonomi Odası ve birçok Hırvat şirketi ziyaret etti.

Zagreb ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Burak Özüergin, Ticaret Başmüşaviri Ali Fikri Bakır, Zagreb Belediye Başkan Yardımcısı ve Başdanışmanı Harun Ömerbasic, Zagreb Belediyesi Turizm Müdürü Martina Bienfeld, Hırvatistan Ekonomi Odası Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Miroslav Karamarkoviç ve Zagreb Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zlatan Fröhlich ile bir araya gelen BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve beraberindeki heyet, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 

İşbirliği imkânları…

4 günlük zirveyi değerlendiren ve Hırvatistan ile ticari ilişkileri geliştirme amacında olduklarını söyleyen BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, zirvede kendilerine birçok işbirliği talebinin geldiğini ifade ederek, “Yaptığımız görüşmelerde derneğimize bağlı işadamlarına termik santralden çeşitli ürün distribütörlüklerine kadar birçok işbirliği talebi geldi. Hırvatistan gibi bir ülkede bizler için çok önemli iş alanları olduğunu gördük. Bu ziyaret bizler için çok önemli bir adım oldu. Zirvemizin Hırvatistan ile ilişkilerimizin gelişmesine yardımcı olacağını ve ticaret hacmimizin artmasını sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi ile akademik işbirliği…

Ziyaretlerinde eğitimle ilgili çalışmalarda yaptıklarını belirten Aytuğ Onur, “Yaptığımız zirvede, Balkan üniversitelerinde okuyan öğrencileri Bursa’ya getirmek için Zagreb Üniversitesi temsilcileri ile görüşmelerimiz oldu. Uludağ Üniversitesi ve Balkan üniversiteleri arasındaki akademik işbirliklerini geliştirmek amacıyla Zagreb Üniversitesi ile çok önemli toplantılar yaptık” dedi.

Yoğun ilgi…

Hırvatistan Ekonomi Odası’nın, 2015 yılında BALKANSİAD tarafından gerçekleştirilecek olan Balkan Ticaret Fuarı ve Balkan Haftasına özellikle katılmayı talep ettiğini de dile getiren Onur, “Hırvatistan Ekonomi Odası Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Miroslav Karamarkoviç, fuarımıza özel bir bütçe ile katılacaklarını belirtti. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi görmüş olmamız, bizleri çok sevindirdi” ifadelerini kullandı. 

İkili iş görüşmeleri…

4 günlük zirvede birçok ikili iş görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Aytuğ Onur, “Yaptığımız toplantılarda e- mobility projemiz ve e- yazılım ile ilgili işbirliği talepleriyle karşılaştık, bu konu üzerinde bazı çalışmalar yapıp tekrar karşılıklı konuşacağız” dedi.

 

BALKANTÜRKSİAD’DAN HIRVATİSTAN’A EKONOMİK ÇIKARMA