BALKANTÜRKSİAD’dan RUMELİFED ve BAL-GÖÇ’e ziyaret

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği  (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini (BAL-GÖÇ) ziyaret etti.

RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş ve Yönetim Kurulu, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ve Yönetim Kurulu’nu RUMELİFED Genel Merkezi’nde misafir etti. RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Balkanlar’da yaşayan Türklerin eğitim ve inanç sorunlarına yönelik “Yunanistan tarafından Heybeliada’da Ruhban Okulu açılmasını ben kabul ediyorum ama, Selanik’te ve Atina’da da Türk okullarının aynı yetkilerle açılmasını istiyorum. Balkanlar’da Türklerin hak ettiği değerlere ulaşması amacıyla birlik ve beraberlik içinde olmamız önemlidir. Size de bu birlik ve beraberliği sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

RUMELİFED’i ziyaretinde konuşan BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ise, Balkanlar ile Bursa arasında köprü vazifesini görmeye çalıştıklarını belirterek, “BALKANSİAD olarak 3’üncü yılımıza girdik. Bursa ve Türkiye için ne yapılabilir onun peşindeyiz. 6 Balkan ülkesinde bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve iş adamlarının katıldığı ekonomi zirveleri gerçekleştirdik. Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek’te gerçekleştirilen her zirvede yaklaşık 250 kişinin katılımı sağlandı. Bu zirvelerde önemli ekonomik görüşmeler yapıldı” şeklinde konuştu.

Her Zaman Yanınızdayız

Bursa’nın yüzde 63 oranında Balkan kökenli bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren BALKANSİAD Başkanı Şahin, Rumeli ve Balkan dernekleri sayısının artmasının bir zenginlik sağlayacağını ifade ederken de, “Biz, ilk kuruluş aşamasında olduğu gibi RUMELİFED’in projelerinde ve çalışmalarında her zaman yanındayız. Başarılı olacağınıza inancım tam” dedi.

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş’e dernek flaması ve duvar saati hediye ederken, Genel Başkan Selim Yedikardeş de Başkan Naci Şahin’e ziyaretlerinden dolayı plaket takdim etti.

BALKANSİAD’ın BAL-GÖÇ ziyaretinde BALKANTÜRK Eğitim Vakfı konuşuldu…

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ve Yönetim Kurulu’nu görüşmelerinde ise vakıf ve eğitim çalışmalarına ilişkin konular değerlendirildi.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan BALKANSİAD’ın kuruluşunda BAL-GÖÇ’ün aktif bir rol oynadığını belirterek “41 kurucu üye arasında bende vardım. BALKANSİAD, SİAD’lar arasında hızlı bir yükselişte ve bu yükseliş giderek artacaktır” dedi.

BALKANTÜRKSİAD’dan RUMELİFED ve BAL-GÖÇ’e ziyaret BALKANTÜRKSİAD’dan RUMELİFED ve BAL-GÖÇ’e ziyaret