BALKANTÜRKSİAD’DAN SLOVENYA ÇIKARMASI…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) Ljubljana Ticaret Odası işbirliği ile düzenlediği Slovenya Ekonomi Zirvesi’nin sona erdi.

Slovenya Ekonomi Zirvesi kapsamında yapılan iş gezisi ve pazar araştırmasının ardından BALKANTÜRKSİAD heyeti, Bursa’ya döndü.

Zirvenin ardından değerlendirmelerde bulunan ve yaptığı değerlendirmede farklı sektörlerden 40’a yakın işadamı ile Slovenya’ya çıkarma yaptıklarını söyleyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, zirveye Bursalı katılan işadamlarının hem Slovenya pazarı hakkında bilgi edindiklerini hem de 90’dan fazla Slovenyalı firma ile ikili iş görüşmesi yapma imkanı bulduklarını kaydetti.

---Zirveye Büyükelçi Kaleli de katıldı---

Slovenya Ticaret Odası Başkanı SamoHibric’in yanı sıra Türkiye’nin Slovenya Büyükelçisi Serra Kaleli’nin de katılım sağladığı hatırlatan Dr. Aytuğ Onur, şunları söyledi:

“Bu zirvemize iştirak eden üyelerimizin de gözlemlediği ve yaşadıkları gibi Balkan ülkelerindeki ticari işbirliği imkânlarını yerinde tespit ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Slovenya’da Ticaret ve Sanayi Odaları ile yaptığımız toplantılarda da ikili iş görüşmelerimiz oldu. Ayrıca her Ekonomi Zirvemizde mutlaka gittiğimiz Balkan ülkesindeki Büyükelçimizi ziyaret ederek onlarla da görüşüyoruz. Bunlar hem ticaretlerimize hem de BALKANTÜRKSİAD’ın Balkanlar’daki bilinirliğine çok önemli katkılar sağlıyor. Ülke ekonomisine önemli derecede katkı sağlayan BALKANTÜRKSİAD üyelerinin, gözü kulağı Balkanlar’da ve Balkanlar’da olmaya devam edecek. Ata yadigârı o topraklardaki kardeşlerimiz ile irtibatımızı koparmadan, ekonomik işbirliklerine devam ediyoruz.”

---Otomotiv, Tekstil ve Makine Kümeleriyle toplantı yapıldı---

Zirve kapsamında Slovenya Otomotiv Tekstil ve Makine kümeleri ile toplantı yaptıklarını hatırlatan Dr. Aytuğ Onur,  “Sloven Otomotiv Kümesi Direktörü Dušan Bušen, Tekstil Kümesinden Petra Prebil Bašin ve Makine Kümesi Başkanı Dr. Aleš Hančič’in de katıldığı ve oldukça verimli geçen toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılardan önemli işbirliklerinin çıkabileceğini anladık. Önümüzdeki günlerde işbirliklerimiz devam edecek. İlerleyen zamanlarda daha detaylı bir buluşma yapmak üzere Slovenya’dan gelecek makine üreticilerini Bursa’da ağırlayacağız” dedi.

Zirvenin ardından BALKANTÜRKSİAD üyeleri, Postojna Kalesi, Tiran ve Bled gölü gibi ülkenin öne çıkan bölge ve şehirlerini de ziyaret etti.

BALKANTÜRKSİAD’DAN SLOVENYA ÇIKARMASI…