BALNET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…

BALKANTÜRKSİAD bünyesinde ciro artırımı, kaynak yaratma ve büyüme için en önemli faktörlerden biri olan ilişki ağını yönetmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçen network ağı BALNET çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Grand Swiss-Belhotel Celik Palas’ta BALNET 1 Başkanı Özleyiş Ardalı ev sahipliğinde gerçekleşen ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek önderliğinde yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının konuk konuşmacısı Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk oldu.

Üyelerin birbirlerini daha yakından tanıyarak işbirliği gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için kurulan BALNET sistemi, işleyişine devam ediyor. Üyelerin birbirleriyle ekonomik bağlarını güçlendirmesini önemsediklerini belirten Bilek, BALKANTÜRKSİAD’ın sosyal yönünün yanında bir iş geliştirme platformu olduğunun da altını çizdi.

“BALNET PROJESİ ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATIYOR”

Bilek şunları söyledi: “400 üyesi olan büyük bir derneğiz. Üyelerimizin katılımı ile sık sık yapılan toplantılar neticesinde güzel bir sinerji yakaladık. Bu sinerjinin işbirliğine dönüşmesi oldukça önemli. Bu toplantılar üyelerimizin birbirlerini, vizyon ve mesleklerini daha iyi tanımaları adına önemli fırsatlar yaratıyor. Burada aynı zamanda birlik ve dayanışmayı da artırmak adına çalışıyoruz.”

“BTSO’NUN YANIMIZDA OLDUĞUNU HİSSEDİYORUZ”

BTSO’nun Bursa ve ülke ekonomisine katkı veren çalışmalar yaptığına da değinen Bilek, “BTSO bizim çatı kuruluşumuz. Çatı kuruluşumuzu ve ticaret erbabı büyüğümüz sayın Remzi Topuk’u burada ağırlamaktan mutluyuz. BTSO’nun vizyoner yapısı gerçekten takdire şayan. Özellikle küresel fuar acenteleriyle yurt dışı ziyaretlerimizi, doğru rehberler eşliğinde oldukça konforlu ve kaliteli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Böylece uluslararası iş geliştirme imkanları ve iş birliği fırsatları yakalıyoruz. Ayrıca TEKNOSAB projesinin de hayata geçirilmesi ekonomiyle birlikte şehre de müthiş bir ivme kazandıracaktır. TEKNOSAB Bursa için çok önemli bir proje. Önümüzdeki 10 yıllarda kıymeti daha iyi anlaşılacak. Bizler BTSO’nun her zaman yanımızda olduklarını hissediyoruz. Arkamızda değiller dönüp bakmıyoruz, önümüzde de değiller, peşlerinden koşturmuyoruz; yanımızdalar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dün için geç, yarın için erken, bugün için yarını düşünmek zorundayız” dedi.

“BALKANTÜRKSİAD FARK YARATIYOR”

Toplantının konuk konuşmacısı olan BTSO Meclis Başkanı Remiz Topuk da BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa için çok önemli bir dernek olduğunu belirtti. Topuk, “Bursa’da fark yaratan derneklerden birisiniz. Çok genç bir dernek olmanıza rağmen bu kadar kısa zamanda ciddi işler başardınız. Sağlam altyapınız, vizyonunuz ve kadronuzla şimdiden Bursa’nın en köklü dernekleri arasına girdiniz diyebilirim. Balkanlar ile Bursa arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda güzel bir iş birliği sağladınız. Bursamız, tarihsel değerleri ve ortak kültürel bağlarıyla Balkanlarla bir bütündür. Ülkemizin gelecek hedeflerine liderlik eden Bursa, sizlerin de katkısıyla Balkan coğrafyası ile olan gönül bağını yeni iş birlikleriyle de güçlendiriyor” diye konuştu.

“HER SEKTÖRE YÖN VERECEK YOL HARİTALARI ÇIKARDIK”

BTSO’nun faaliyetleriyle ilgili bilgiler de veren Topuk sözlerini şöyle noktaladı: “Önümüzde, ülkemize ivme kazandıracak yeni bir dönem var. Sektörel konsey yapılanmamız ile sektörel paydaşlarımızı, akademisyenlerimizi, kamu kurumlarından temsilcileri aynı masada topladık. Sektöre yön verecek yol haritaları çıkardık. Son 3 yılda KOBİ niteliğindeki 4 bin civarı iş dünyası temsilcisini Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturduk. Üyelerimiz Amerika’dan Rusya’ya İngiltere’den Almanya’ya kadar sektörleriyle ilgili fuarları takip ettiler. Ayrıca dördüncü sanayi devrimine geçişte de Bursa’yı öncü kılmak istiyoruz. Bu yıl içerisinde TEKNOSAB’ın temellerini atıyoruz. TEKNOSAB, endüstriler arası iş birliği, üniversite, Ar-Ge ve lojistik merkezi ile Türkiye ihracatına 40 milyar dolarlık katkı sağlayabilecek bir yatırımdır.”

Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’a çeşitli hediyelerin yanı sıra geçtiğimiz yıl Mudanya’da yanan ormanlık alanda oluşturulan “Mehmetçik Vakfı Hatıra Ormanı”na adına dikilen fidanın sertifikasını verdi.

 

BALNET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR… BALNET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR… BALNET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…