Bosna-Hersek gezimizde RKUD Proleter Derneğini ziyaret ettik.

Bosna-Hersek gezimizde RKUD Proleter Derneğini ziyaret ettik. Heyetimizi karşılayan dernek başkanı Sahadin Kacar dernek hakkında bizlere bilgilendirmelerde bulundu; Kültür ve Sanat Topluluğu "Proleter", 1905 yılında Avusturya-Macaristan monarşisinin hükümeti sırasında kurulan en eski işçi topluluğu olmuştur.

Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'da çok sayıda festivalin katılımcısı ve festival ödüllerinin sahibi olan dernek aynı zamanda Saraybosna şehri, Bosna-Hersek ve nihayetinde Avrupa ve dünya çapında çok sayıda ülkenin en yüksek ödüllerinin sahibidir.

Koro bölümüyle başlanan yolculuğa daha sonra folklor topluluğu, bando, drama bölümü, müzik bölümü, bale okulu, modern dans bölümleri eklenmiştir.

Proleter'in temel görevi ve hedefi, Bosna ve Hersek ve ötesindeki şarkılar, danslar ve şarkılar aracılığıyla kültürel ve geleneksel mirasın, kültürel ve tarihi mirasın korunmasını sağlamak.

Yaptıkları folklor gösterisi ve müzik dinletisiyle heyetimize keyifli bir akşam yaşatan Proleter grubuna ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

Bosna-Hersek gezimizde RKUD Proleter Derneğini ziyaret ettik. Bosna-Hersek gezimizde RKUD Proleter Derneğini ziyaret ettik.