Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği ziyareti.

Ankara ziyaretlerimiz kapsamında; Bulgaristan Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Sayın Nadezhda Neynsky ve Bulgaristan Ankara Ticaret Ataşesi Dimitar Nedkov ile bir araya geldik. İlki 2017 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde Sofya’da ikincisi gerçekleştirilen Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumlarının ikisine de katılarak, 3. Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumu’nun bir Balkan şehri olan Bursa’da düzenlenmesini isteğimizi başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan olmak üzere Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ile Türkiye Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’a iletmiştik. Sayın Büyükelçi Neynsky’nin de desteğiyle 3. Türkiye-Bulgaristan Ekonomik Forumu’nun derneğimiz önderliğinde, DEİK ve BTSO işbirliği ile 2019 Mart ayında gerçekleştirilmesine karar verildi.
Toplantıda konuşan dernek başkanımız Berat Tunakan, forumun Bursa’da düzenlenmesine olan katkıları ve daha önce gerçekleştirdiği BALKANTÜRKEVİ ziyareti için Büyükelçiye teşekkür etti.
Ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Neynsky, ülkeler arasında ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi için iş adamlarının büyük önemi olduğuna dikkat çekti ve bu anlamda BALKANTÜRKSİAD’ın Balkanlar ve Türkiye arasında önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Ziyaretimiz Mart ayında tekrar Bursa’da görüşmek dilekleriyle sona erdi.

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği ziyareti. Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği ziyareti. Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği ziyareti.