Demirel; “En büyük gurur aldığım teşekkürler”

Bademli Rotary Kulübü her hafta düzenledikleri yemekli toplantı da bu hafta 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel’i konuk etti.
2010 yılında kurularak üstün başarıları ve projeleri ile Bursa’ya katkı sağlamaya devam eden Bademli Rotary Kulübü, üyelerini Kemal Demirel ile buluşturarak 16 yıllık demir yolu mücadelesini dinlediler.
41 yıllık siyaset hayatında en çok demir yolu projesi ile anılan Kemal Demirel, 1997’de başladığı bu çalışmanın detaylarını Bademli Rotary Kulübü üyelerine aktarırken zaman zaman duyguları anlar yaşadı, zaman zaman ise projenin bilinmeyen kısımlarını anlattı. Ham maddeyi elde etmek, yolcu taşımak ve ticaret için demir yolunun Bursa’ya gelmesi gerektiğini ifade eden Demirel, bu projede siyaset yapmadığını her partiden insanın bu projeye destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
DEMİREL; “12 BİN TANE İLKÖĞRETİM OKULU YAPILABİLİR”
Sadece Bursa'daki çalışmaların yetmeyeceğini düşünerek 39 vilayet dolaşarak, 250 km yol yürüdüğünü ve herkesin desteğini istediğini belirten Kemal Demirel sözlerine şöyle devam etti; “ Bizlerin kanayan yarası trafik terörüdür. Bir yılda binlerce insan trafikte hayatlarını kaybediyor. Demir yolu en güvenli ve çevreci taşıma aracıdır. Demir yolunun Bursa’ya gelmesi ile bu trafik terörünü de en aza indirgemiş olacağız” dedi. Yapılan resmi çalışmaları da üyelere aktaran Demirel, “1 yılda trafik kazası olmasa 300 yataklı 1339 tane tam teşekküllü hastane, 5 milyon 500 bin öğrenciye tam zamanlı burs, 12 bin tane ilköğretim okulu yapılabilir. Demir yolu ekonomik, ticaret, kültürel anlamda da bizlere kazanç sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
DEMİREL;“3 BAKANIMIZ DA ÇALIŞMALARIMDAN DOLAYI AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETTİLER.”
16 yıllık çalışmaların ve fedakarlıkların meyvesini geç de olsa geçtiğimiz yıl almaya başlayan Demirel, “Yüksek hızlı trenin temel atma törenini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirdik. Temel atma töreninde 3 Bakan da kürsü de bana Bursa’ya demir yolu gelmesiyle ilgili çalışmalarımdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler. Ama beni en çok gururlandıran hayalimin gerçek oluyor olmasıydı.” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALARI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM.
Temel atma töreninden sonra da tren Bursa’ya gelene kadar mücadelesini bırakmayacağını söyleyen Demirel, çalışmaları yakından takip ettiğini, hızlı bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Demirel, 2016 yılında hızlı trenin faaliyete geçmesi ile yıllardan beri süre gelen hayalinin de gerçekleşeceğini dile getirdi.
Bademli Rotary Kulübü 2013-2014 Dönem Başkanı Ali İhsan Palalı, Kemal Demirel'e bilgi aktarımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak sertifika takdim etti.

Demirel; “En büyük gurur aldığım teşekkürler”