Federasyon olma yolunda öncü BALKANTÜRKSİAD

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Bursa’da bulunan diğer Rumeli Derneklerini ağırladı.
Yapılan ziyaretler ve faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren BALKANSİAD, hemşehrilerini ağırladı. Bursa’da faaliyet gösteren Rumeli ve Balkan derneklerinin temsilcileri, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz öncülüğünde BALKANSİAD’ı ziyaret ederek yönetim kurulu ile bir araya geldi.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, “ Bursa’da birçok dernek var. Bunların bir kısmı da Balkanları temsil etmek için kurulan dernekler. BALKANSİAD’ta bunların en başında geliyor. Balkanlar ve Türkiye arasında güçlü bir köprü vazifesi görerek bizleri çok iyi bir şekilde temsil ediyorsunuz ve federasyon olma yolunda ilerleyerek bizlere öncü olmuş oluyorsunuz. Bizler de Bursa’ya katkı sağlamak için kurmuş olduğumuz Balkan dernekleri ile bir federasyon haline gelmek istiyoruz. Bu aşamada da BALKANSİAD’ın desteğini istiyoruz” dedi.
Hemşehrileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyan BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, “Biz BALKANSİAD olarak Balkan ülkelerini Bursa’da unutturmamak ve tüm Balkanlı işadamlarını bir arada bulundurmak için kurulduk. Bursa’da birçok Balkanlardan göç etmiş insan var ve biz göçmenler olarak Bursa’nın yüzde 63’ünü kapsıyoruz. Sizler de kurmuş olduğunuz dernekler ile Balkanları vatandaşlarımıza daha iyi şekilde tanıtıyor ve birlik beraberlik içerisinde oluyoruz” dedi. 
Şahin, ayrıca Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ile farklı projelerde sık sık bir araya geldiklerini söyleyerek, federasyon olma yolunda her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü verdi.

Federasyon olma yolunda öncü BALKANTÜRKSİAD