Finansal Tabloların Analizi semineri

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları kapsamında ‘Finansal Farkındalık İçin Finansal Tabloların Analizi’ konulu toplantı gerçekleştirdi.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizbank Bölge Müdürü Burak Bozkaya, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir Mümin Pekcan ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Mali Müşavir-Yönetim Danışmanı Kemal Sakin’in konuşmacı olarak katıldıkları bilgi paylaşım toplantısına, firmalar açısından finansal tabloların önemi, finansal yapının analizinde kullanılan oranlar ele alındı.

Konuşmacılar, şirketlerde belirli dönemler itibariyle bilançoların, mizanların ve raporların hazırlandığını, bu raporların doğru analizi sayesinde firmaların içinde bulunduğu mali durum hakkında sağlıklı bilgiler elde edilebileceğini dile getirdiler.

BALKANTÜRKSİAD dernek merkezinde düzenlenen ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir’in de katıldığı toplantıda örnek finansal analiz uygulamaları üzerinde de çalışmalar yapıldı.

Finansal Tabloların Analizi semineri