GÖÇ FOTOĞRAFLARI BALKAN TİCARET FUARINDA…

GÖÇ FOTOĞRAFLARI BALKAN TİCARET FUARINDA…

1989 BÜYÜK GÖÇÜ VE ACILAR…

BURSA -BALKANTÜRKSİAD tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören ‘Balkan Ticaret Fuarı’ birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Fuarda en çok ilgiyi görenlerden biri de ‘Göç Fotoğrafları Sergisi’ oldu.

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle kapılarını açan ve Balkanlar ile Bursa arasında bir köprü olan Balkan Ticaret Fuarı farklı türden etkinliklerin adresi oluyor. Ticari faaliyetler ve gayrimenkul sektörüne dair standların yanı sıra paneller ve sergilerle de desteklenen Balkan ticaret Fuarı yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu yoğun ilgilerden biri de BAL-GÖÇ standından yer alan Göç Fotoğrafları Sergisi. BAL-GÖÇ arşivlerinden alınan ve 1989’da Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlarımızın fotoğraflarının yer aldığı sergi ilginç kareleri gün yüzüne çıkartıyor.

1989 yılında yaşadıkları topraklar olan Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçe zorlanan ve göç sırasında birçok acılarla karşılaşan soydaşların fotoğrafları bu sergide gün yüzüne çıktı. Acıyı, ayrılığın ağırlığını, memleketi terk etme güçlüğünü ve özlemi insanların yüzlerinde görebileceğiniz fotoğraflardan oluşan sergi fuar boyunca izlenime sunulacak.

GÖÇ FOTOĞRAFLARI BALKAN TİCARET FUARINDA…