İhracatçımız Balkan Ülkelerini unutmasın

AK PARTİ Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, ihracatta AB ülkelerindeki Pazar daralmasına alternatif olarak Balkan ülkelerini hedef gösterdi.
BALKANSİAD’ı ziyaret eden Şerbetçioğlu’nun gündeminde 2012 yılını tarihi rekorla tamamlayan ihracat rakamları vardı. Türk malına olan güvenin dünya pazarında her geçen gün arttığına kaydeden Şerbetçioğlu, “İhracatçımız geride bıraktığımız yılda toplam ihracatı 151 milyar 860 milyon dolarla yeni bir cumhuriyet rekoruna imza attı. Bu başarı tesadüf değildir. AB pazarına yaptığımız ihracat düşüyorsa komşuluk ilişkilerimizin iyi olduğu aynı zamanda tarih ve kültür geçmişimiz bulunan Balkan ülkeleri pazarına hedeflenmeliyiz” dedi. Türkiye’nin 2012 yılında en çok ihracatı Almanya’ya yaptığını hatırlatan Şerbetçioğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“2012’de alternatif pazarlar ihracat krizden korudu. Ama buna rağmen yanımızdaki Bulgaristan ihracat sıralamasında 23’ncü, Yunanistan ise 25’nci sırada yer alıyor. AB'nin ihracatımızdaki payı yüzde 46'dan yüzde 38,2'ye düştü. AB’ye alternatif olarak nüfuslarının küçüklüğüne bakılmadan, Balkan ülkeleri bir bütün olarak görülmeli ve ihracatçımız hedefinde Rumeli-Balkan ülkeleri olmalı. Balkan ülkeleriyle ihracatımız son 10 yılda ciddi artış göstermesine rağmen halen istenilen seviyede değil. Bu ülkelere yapılacak ihracat artışında BALKANSİAD üyelerine önemli görevler düşüyor.”
BALKANSİAD SAAT GİBİ İŞLİYOR 
Bursa’da kısa sürede adından söz ettiren ve başarılı projelere imza atan BALKANSİAD’a üye olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Şerbetçioğlu, “BALKANSİAD’ı yakından takip ediyoruz. Bursa’nın seçkin işadamlarından oluşan BALKANSİAD başarılı ve emin adımlarla ilerliyor. Bizlerde şahsım ve AK PARTİ adına elimizden gelen desteği yapmaya hazırız” dedi. Aynı zamanda Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı da olan Mustafa Kemal Şerbetçioğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Hepimiz, Balkanlar ülkeleriyle bağları güçlendirmek. Kosova ve diğer Balkan ülkelerinin huzur ve refah içinde olması Türkiye’nin de huzurlu olması demektir. Bizler köprü görevini üstlendiysek en iyi şekilde çalışmalar yapmalıyız. Sizler iş adamları olarak iş bağlantıları ile Türkiye’yi kalkındırıyorsunuz. Çalışmanızda saat gibi işliyorsunuz” şeklinde konuştu.
KOSOVA İŞ GEZİSİ
Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, “Bursa’nın seçkin işadamlarının yanı sıra siz başta olmak üzere diğer milletvekillerimizin de derneğimize üye olması bizi onurlandırmaktadır. Desteğinizi hissetmek BALKANSİAD’ı daha da güçlü hale getiriyor. Bulgaristan ve Yunanistan’a iş seyahatlerinde bulunduk ve başarılı projelere imza atarak geri döndük. Bundan sonraki yurt dışı durağımız ise Kosova olacak. İnanıyorum ki orada ki işadamlarıyla iş birliği içerisinde olup hem Kosova’yı hem de Bursa’yı ekonomik anlamda daha da ileriye götüreceğiz” dedi.
AK PARTİ Ekonomik İşler Başkanı İbrahim Okur da, BALKANSİAD’ın kent ve ülke için önemli bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Okur, BALKANSİAD’ın 200’ü aşkın üyesiyle ekonomiye can kattığını vurguladı.
Ziyarette AK PARTİ Bursa İl Ekonomik İşler Başkanı İbrahim Okur, başkan yardımcıları, İl yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

İhracatçımız Balkan Ülkelerini unutmasın