İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISININ KONUĞU CHP’Lİ VEKİLLER OLDU

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 12. İş Geliştirme Toplantısı’nı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sabriye Şen’in organizasyonuyla BALKANTÜRKEVİ’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili BALKANTÜRKSİAD üyesi Erkan Aydın, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ile birlikte çok sayıda BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren dernek üyeleri katıldı.

“2’nci nesil üyelik ile daha fazla genç üye kazanacağız”

Toplantının açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, öncelikli hedeflerinden birinin Balkan ülkeleri ile ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Başkan Tunakan, “Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle, üyelerimizle birlikte düzenlediğimiz yurtdışı gezilerinde Balkan ülkeleriyle ticari işbirliklerini geliştirecek etkinliklere imza attık. Bunun yanı sıra Balkanlar ve Türkiye arasındaki sosyal ilişkileri geliştirecek projeler geliştirmeye çalıştık” dedi.

Yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan BALKATÜRKEVİ hakkında bilgi veren Başkan Tunakan, “Tüm üyelerimizin emekleriyle BALKANTÜRKEVi’mizi bitirdik. Burada 400 üyemizin de emeği var. Gençlere yönelik başlattığımız 2’nci nesil üyelik çalışması ile BALKANTÜRKSİAD’a daha çok genç üye alımı yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Balkan vatandaşlarımızın çalışkanlığı Türkiye’ye örnek olmuştur”

Toplantıda konuşan  CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık ise, “Balkan vatandaşlarımızın çalışkanlığı tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Bu bağlamda BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa ve yurtdışında gerçekleştirdikleri çalışmaları takdirle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Karabıyık, “Yaşadığımız süreçten tek çıkış yolumuz, sanayicilerimizin yüksek katma değerli ürün imal etmeleri ve ihracata yönelmelidir. Devlet politikalarıyla da ihracatçı iş insanlarına teşvikler sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Üzerinde durmamız gereken diğer önemli nokta ise eğitimin kalitesinin artırılmasıdır. Gençlerimizi iyi yetiştirmek, geleceğimizin de garantisi olacaktır” dedi.

“BALKANTÜRKSİAD Bursa’nın en büyük STK’larından"

Katma değerli üretimin önemine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Erkan Aydın da, “Ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunarak onlarla istişarelerde bulunuyoruz. Üyesi olduğum BALKANTÜRKSİAD’ın da 400 üyesiyle Bursa’nın en büyük STK’larından biri olduğunu düşünüyorum. BALKANTÜRKSİAD üyeleri arasındaki dayanışma toplumumuza örnek oluyor” diye konuştu.

Gerçekleşen toplantıda üyeler kendilerini tanıtırken, ticari işbirliği imkanlarını birbirleri ile paylaştılar.

 

İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISININ KONUĞU CHP’Lİ VEKİLLER OLDU İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISININ KONUĞU CHP’Lİ VEKİLLER OLDU İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISININ KONUĞU CHP’Lİ VEKİLLER OLDU