MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI BALKANTÜRKSİAD KÜRSÜSÜNDE…

Haziran ayında yapılacak 25. dönem milletvekilliği seçimleri için aday adayı olanlar BALKANTÜRKSİAD’ın Genel Kurul Toplantısında üyelerimizle buluştu.

 

AK Parti’den milletvekilliğine aday adayı olan Şenay Öner, İlyas Güler, Gürsel Dönmez, Mustafa Esgin, Berat Tunakan ve Selim Yedikardeş yaptıkları kısa selamlama konuşmalarıyla görüşlerini paylaştılar.

 

Burhan Vatan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurulda kürsüye ilk olarak gelen Şenay Öner ailesinin ve kendisin de bir Balkan göçmeni olduğunu, BALKANTÜRKSİAD’ın Genel Kuruluna katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda görev yaptığını ifade ederek, “Yeni Türkiye’ye kadın eli deysin diye bir yola çıktım” dedi.

 

İkinci olarak konuşan İlyas Güler ise, 1951 yılında Bulgaristan’dan göç ettiklerini, inşaat mühendisi olduğunu ve halen Yurtdışında proje danışmanlık yaptığını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gürsel Dönmez de, Bulgaristan’dan göç eden bir ailenin çocuğu olarak Bursa’da büyüdüğünü, uzun yıllar yurtdışında çeşitli görevlerde bulunduğunu ve son olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda vazifelerinin olduğunu belirttikten sonra, “BALKANTÜRKSİAD gibi sivil toplum kuruluşları büyüdükçe Bursa büyüyecek ve Türkiye büyüyecektir” şeklinde konuştu.

 

Ardından konuşan Dr. Mustafa Esgin de başta Bursa olmak üzere ülkeye ve Balkanlardan göç edenlere hizmet etmek için milletvekili aday adayı olduğunu dile getirirken, “Balkanlara gittiğinizde Bursa’yı görüyorsunuz. Bursa barış ve esenliğin yurdudur. Dünyaya sunmamız gereken değerler olması gerektiğini düşünüyorum. BALKANTÜRKSİAD balkan ülkelerinde Bursa lobisi yapmıştır. Bu nedenle bütün BALKANTRÜRKSİAD üyelerini kutluyorum” dedi.

 

BALKANTÜRKSİAD kurucularından ve 25 dönem milletvekilliği için aday adayı Berat Tunakan da göçmen bir ailenin bireyi olduğunu ifade ederken, “Biz muhacirler çalışkanızdır. Çalışarak Bursama çok şey kattım, artık aday adaylığımla ülkeme katkı sağlamak istiyorum” diye konuştu.

 

Genel kurulda milletvekili aday adayları arasındaki son konuşmayı yapan Selim Yedikardeş de “BALKANTÜRKSİAD balkanları ve rumeliyi temsil ederek sanayicinin gururu ve sesi oldu. BALKANTÜRKSİAD’ın Kardeş kuruluşu RUMELİFED’de Kurucu Genel Başkanlığını yapmaktayım. 2023 vizyonunda ve hedefinde Bursa’ya düşen görev ne ise onu yapacağız” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI BALKANTÜRKSİAD KÜRSÜSÜNDE…