Naci Şahin “Balkanlı öğrencilerin eğitimi için gerekli desteği vermeye hazırız

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Balkanlı öğrencilerin eğitimine yönelik ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır odluklarını söyledi.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünün Balkan öğrencilerin eğitimine yönelik düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, “Stratejik planımız dâhilinde üniversite olarak yabancı uyruklu öğrenci sayımızı hızla artırıyoruz. Bu anlamda Balkanlı öğrencilere de özel bir önem veriyoruz. Bu yıl ilk kez Türkçe eğitim merkezimizi kurduk. Bir sınıf olarak başlayan bu merkez, büyüyüp gelişecek ve Türkçe’nin kurlarını belirleyeceğiz. Türkçe’nin daha iyi kullanımı için dil kurslarımız olacak. İki yıldır Bulgaristan’dan gelen Türkçe öğretmenlerini burada ağırlıyoruz. Bu, yalnızca basit bir eğitim meselesi değildir. Ülkemiz ve değerlerimiz adına milli bir görevdir” dedi.

Prof. Dr. Kamil Dilek, “Bir akıl birliği yaratmak için bu toplantıyı düzenledik. Önemli bir amaç için bir araya gelelim ve fikir birliği kuralım düşüncesindeyiz. Bu toplantıdan çıkacak fikirleri ülkemize karşı duyduğumuz sorumlulukla bir görev addedip gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Balkanlara yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetlere yer verdiği konuşmasında “Balkanlarla diyalog içinde bulunan birçok üyemiz bulunuyor. 11 bin 700 civarında Türk öğrencisi Balkanlarda eğitim alıyor. Şuanda bu sayının onda biri kadar Balkanlı öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor ki çoğunluğu da Bursa’da bulunuyor. Uludağ Üniversitesi’nin Balkanlı öğrenci sayısını 500’e çıkarma hedefi var bu başlangıç olarak iyi bir rakam. BALKANSİAD olarak biz, o öğrencilerin ülkemizde eğitim alabilmeleri için gerekli desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Başkan Naci Şahin, BALKANSİAD’ın 11 Balkan ülkesinde gerçekleştirdiği ‘Ekonomi Zirveleri’ne eğitim konusunu da dâhil ederek Uludağ Üniversitesi’nin tanıtımına ayrıca katkı sağlayabileceklerini belirtti ve bu organizasyonlarda Uludağ Üniversitesi ile birlikte hareket etme isteğini dile getirdi.

Başkan Naci Şahin, toplantıda yaptığı konuşmasını “Şuan yaklaşık 50 öğrenciye burs, 40’tan fazla öğrenciye de staj imkânı sağlıyoruz. Hedefimiz bu sayıları daha da artırmaktır. Eğitim ihtiyacı olan Balkanlı öğrencilerin tespitini yaptık. Derneğimiz sürekli Balkanlı öğrencilerle tanışıyor. Balkan kökenli öğrenciler, son derece uyumlu ve hürmet gösteren karakterdedirler. Donanıma açıklar ve vefa algısına sahip olan öğrencilerdir. İlerde kendi ülkesine döndüğünde başarılı olacak donanıma sahipler. Bu öğrencilerin sayısının artması Uludağ Üniversitesi’nin de çıtasını yükseltir” sözleriyle tamamladı.

UÜ Rektörlüğü toplantı salonunda Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya BALKANSİAD, BAL-GÖÇ, RUMELİSİAD temsilcileri ve akademisyenler katıldı.  Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlar Balkanlara yönelik gerçekleştirdikleri ve hedefledikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Toplantı sonunda Balkanlı öğrencilerin Türkiye’de eğitim almasına yönelik fikir birliği içinde ortak hareket kararı alındı.

Naci Şahin “Balkanlı öğrencilerin eğitimi için gerekli desteği vermeye hazırız Naci Şahin “Balkanlı öğrencilerin eğitimi için gerekli desteği vermeye hazırız