ORTAK PROJELER İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Aytuğ Onur başkanlığındaki Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BALKANSİAD) yeni Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Kültürpark içindeki BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen ziyarette, Bursa’nın önde gelen iki sivil toplum örgütünün yeni süreçte ortaklaşa hayata geçirebileceği projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

BUSİAD Başkanı Günal Baylan ziyarette, bir önceki Yönetim Kurulu’nda birlikte çalıştıkları Aytuğ Onur’un BALKANSİAD Başkanlığı’na seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balkan ülkelerinde, hem Bursalı girişimcilere sunulan uygun koşullu yatırım imkanlarının değerlendirilmesi, hem de o coğrafyanın tarihi-kültürel zenginliklerinin yerinde görülmesi adına BALKANSİAD ile BUSİAD üyelerinin katılacağı ortak geziler düzenlenebileceğini belirten Baylan, diğer projelerde de güç birliği yapabileceklerini vurguladı.

Başkan Baylan, “BALKANSİAD’ın Bursa’ya katma değer sağlayacak güzel projeleri var. Umarım başarılı olursunuz. Bursa ekonomisinin geleceği adına bizler de gereken katkıyı vermeye hazırız. Öte yandan, iki Derneğin ilişkilerini güncel tutmak adına ‘SİAD’larla İlişkiler Komisyonu’ kurmakta da fayda var” dedi.

Balkan ülkeleri ile yapılan ticareti geliştirmek ve yeni yatırım imkanlarını değerlendirmek adına ciddi bir uğraş verdiklerini anlatan Aytuğ Onur da, Günal Baylan’ın ortak iş gezisi fikrini çok değerli bulduklarını söyledi.

Uzmanlık gruplarının da ortak projeler geliştirebileceğini anlatan Onur, Mayıs 2015’te Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi düzenleyeceklerini ifade etti. Onur şöyle devam etti: “BALKANSİAD olarak ekonomi zirvelerine de devam ediyoruz. Çok önemsediğimiz Balkan Türk Vakfı bünyesinde burs faaliyetlerimizi kurumsallaştıracağız. ‘Balnet’ portalı ile internet ortamında karşılıklı ticaret imkanlarını da geliştirmek istiyoruz.”

ORTAK PROJELER İÇİN GÜÇBİRLİĞİ