ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI…

BİLEK: ÜLKEMİZDE TERÖRÜ BİTİRMEYE YÖNELİK GÜÇLÜ BİR İRADENİN OLDUĞUNU GÖRÜYOR VE BİLİYORUZ

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ile Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ), vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ruhuna, Emirsultan Camii’nde mevlit okuttu.

Dualarla şehitlerimiz anıldığı programa BALKANTÜRKSİAD ile BAL-GÖÇ üyelerinin ve diğer davetlilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin sonunda açıklamalarda bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, ülkede terörü bitirmeye yönelik güçlü bir iradenin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen BAL-GÖÇ ziyaretinde, ortak projelere imza atabileceğimizi konuşmuştuk. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik de bu söylemin ilk örneğidir. Ne yazık ki her gün ve farklı illerimizden şehit haberleri alıyoruz. Aldığımız her şehit haberiyle bir ocağa ateş düşüyor, yürekler parçalanıyor, analar evlatsız, çocuklar babasız kalıyor. Elbette bu yaşanılanlar son bulacaktır. Buna olan inancımız kesinlikle ve kesinlikle tamdır. Bu anlamda içimizi ferah tutuyoruz. Ülkemizde terörü bitirmeye yönelik güçlü bir iradenin olduğunu görüyor ve biliyoruz. İşte bu iradenin sergilediği kararlı tutum, bizlerde terörün kısa zamanda ve gerektiği şekilde sona erdirileceğine ilişkin olan görüşü destekliyor. Rabbim, bu vatan uğruna canını feda eden tüm güvenlik güçlerimizden razı olsun. Bu millet, nasıl ki geçmişte birçok badireyi atlattıysa, bunu da atlatacaktır. Bizler Bursa’da yaşayan Balkanlı işadamları olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”

BALKANTÜRKSİAD ile BAL-GÖÇ’ün güzel bir birliktelik sağladığına dikkat çeken BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan da, yaşanan terör olaylarında Hakk’ın rahmetine kavuşan silahlı kuvvet mensuplarını hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Mevlidin ardından, cami avlusunda vatandaşlara pilav, ayran, helva ve lokma ikramında bulunuldu.

 

 

 

 

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI…