YTB Başkanı Abdullah Eren derneğimizi ziyaret etti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 12 Balkan ülkesindeki ata yadigarı eserlerin minyatürlerinden oluşan ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Minia BALKANTÜRK Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ün de katıldığı ziyarette, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, projenin mimarı Seçil Bulcan Ürküt ile minyatürleri yapan 3d Maket’in Genel Müdürü Nedim Yılmaz, YTB Başkanı Abdullah Eren’e park ve minyatürlerle ilgili bilgi verdi.

İncelemelerinden sonra açıklama yapan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Balkanların farklı ülkelerinden Osmanlı mirası eserlerin sergilenecek olması ve bir Balkan Parkı yapılacak olması bizi heyecanlandırdı. Zira, mimari eserler sadece binalardan taşlardan ibaret değil, bir medeniyetin kültürün damıtılmış halidir. O eserlerde kullanılan mimari estetik o medeniyetin de dünyaya bakışını da gösterir. Osmanlı medeniyetinin Balkanlarda meydana getirmiş olduğu büyük mimari hareketlilik Osmanlı’nın Balkan İmparatorluğu olduğunu da tescilleyen belgelerdir” dedi.

“MİNİA BALKANTÜRK PARKI PROJESİNDE YER ALMIŞ OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Balkan ülkelerindeki eserlerin minyatürlerinin Bursa’da bir park halinde hizmete sunulmuş olmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen YTB Başkanı Abdullar Eren, “Bu anlamda Evlad-ı Fatihan’ın serhat ruhlu iş insanları kutluyorum, BALKANTÜRKSİAD’a teşekkür ediyorum. Biz de YTB olarak bu projenin içinde yer almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

YTB Başkanı Abdullah Eren derneğimizi ziyaret etti